"Seoses sellega, et haigekassa nõukogul on plaanis vajadusel koguneda erakorraliselt käesoleval reedel ja ma olen selle aseesimees, tühistasin ma oma osaluse Austrias toimuval terviseteemalisel esinduslikul foorumil," ütles Tsahkna Delfile. "Loodan, et selleks ajaks suudetakse saavutada kokkulepe arstide ning Haiglate Liidu vahel ning haigekassa nõukogul on võimaik ka omapoolsed otsused langetada. Ka sotsiaalminister on kinnitanud, et ta on valmis koheselt haigekassa nõukogu kokku kutsuma."

"Minu valmisolek arstide streigiga seoses oma tööülesandeid täita on pidevalt olemas. Osalesin viimasel meditsiinitöötajate üldkoosolekul vahetult enne streiki ning samuti olen sotsiaalministri poolt kokkukutsutud töörühma liige, mis peab leidma pikemaajalised lahendused meditsiinivaldkonna töö korraldamisele," sõnas Margus Tsahkna.

"Täna toimus sotsiaalkomisjoni erakorraline istung, kus nimetati sellesse töörühma kaks asendajat - Margus Tsahkna ja Heljo Pikhof ning see töörühm koguneb esimesele koosolekule 8. oktoobril."

Delfi kirjutas pühapäeval, et riigikogu sotsiaalkomisjoni juhid Margus Tsahkna ja Yana Toom on sel nädalal, mil stardib teadmata kestvusega meditsiinitöötajate streik, komandeeringul välismaal. Riigikogu kodulehel oli kahe sotsiaalkomisjoni juhtfiguuri kohal kirjas: "3. – 6. oktoobrini: Riigikogu sotsiaalkomisjoni esimees Margus Tsahkna osaleb Austrias Salzburgis 15. Euroopa Tervise foorumil „Kriis ja võimalus: tervis kasinatel aegadel“. Arutatakse, kuidas tagada, et tervis oleks elanikkonna prioriteet ka rasketel aegadel, samuti terviseküsimuste globaalse valitsemise ja jätkusuutliku tervishoiusüsteemi probleeme ning rahvatervise prognoose ja väljakutseid aastaks 2050.