Esmaspäeval kohtusid arstide liit, tervishoiutöötajate kutseliit, haiglate liit ja sotsiaalminister Hanno Pevkur Lääne-Tallinna keskhaiglas ning neljatunnise arutelu lõpuks jõuti niikaugele, et töövõtjad asusid välja arvutama, millist palgatõusu nad küsida saavad.

Kokkuleppele liiguti esmaspäeval lähemale ning jõuti üksmeelele selles, et arst-residentide töökoormus peaks jõudma 32 tunnilt 40 tunnile. Selles küsimuses tuleb veel vaid otsustada, millal muudatus jõustub. Ministeeriumi esialgse ettepaneku järgi nimelt alles 2014. aastal.

Möödunud nädalal ning ka esmaspäeval arutati ka arstide ja õdede tööaega ning töökoormuse vähendamist ning arstide liidu peasektretäri Katrin Rehemaa kinnitusel ollakse haiglate liiduga enam-vähem ühel meelel selle osas, milline ettepanek haigekassa nõukogule esitada.

Arutada on vaja veel palga- ja rahastamisküsimusi, mille osas ütles Rehemaa, et kasutusele võiks võtta haigekassa jaotamata tulust maksimaalse seadusega lubatud osa. Ilmselt on arstid nüüdseks välja arvutanud soovitud palganumbri, kuid avalikustada seda läbirääkimiste eel ei taheta.

Täna kell 13 kogunevad tervishoiutöötajate ja haiglate liidu esindajad haiglate liidu majas taas. Haiglate liidu juhi Urmas Sule sõnul loodetakse tänasel koosolekul jõuda niikaugele, et neljapäeva hommikul toimuvale haigekassa koosolekule saaks esitada omapoolsed ettepanekud.