“Minu arvamus on, et kõik lapsed tuleb ära vaktsineerida. Need haigused, mille vastu vaktsiinid on tehtud, lõpevad sageli surmaga. Meie põlvkond ei tea, mis on teetanus või difteeria. Mina ei ole näinud ühtegi difteeriahaiget. See kõik on tänu sellele, et meieealised on vaktsineeritud,” kõneles Ingrid Madisson Sakalale.

Eriti raske on tema sõnul noorte emadega, kes midagi internetist loevad ning kriitikameele ja õige arusaamiseta kõike usuvad, mis seal kirjas on.

Ta toob näiteks ka pere, kus ema ei luba lapsi vaktsineerida usulistel põhjustel, ning nendib: “Ka mina olen usklik inimene ja arvan, et jumal ei pane kindlasti pahaks seda, kui inimene ise ennast aitab. Juba ema rinnapiima on pandud antikehad paljude haiguste vastu.”

Ingrid Madissoni jutu järgi leidub ka juhtumeid, et ema laseb lapsele kaitsesüstid teha alles siis, kui too kooli läheb.

“Selline käitumine on vastutustundetu oma lapse ja kogu populatsiooni suhtes. Vanemad ise on vaktsineeritud. Kui haigus tuleb, ei haigestu nemad, vaid lapsed,” lausub ta ning toonitab: “Need on beebide, mitte koolilaste süstid. Organism reageerib eri eas erinevalt.”