Reedel esilinastub Viljandi kinos Rubiin Soome režissööri Pekka Lehto dokumentaalfilmis “V.O.I.T.K.A. Metsavennad”, kus Aivar Voitka on oma venna Ülo kõrval üks peategelasi. Kuid linateos jääb nägemata nii Aivaril kui Ülol, sest üks on Jämejala sundraviosakonnas, teine töötab Soomes ehitajana, kirjutab SL Õhtuleht.

“Aivar ütles, et ta paneks esilinastusele selga lausa valge ülikonna!” ütleb patsiendi elukaaslane ja hea sõber Helve Laksberg. “Aivar pole nii haige, et ta kujutaks ühiskonnale ohtu. Kui arstid tema pärast kardavad, siis andku talle turvamees kaasa. Või tulgu arstid koos Aivariga esilinastusele!”

Aivar Voitka raviarst Siim Kaili ütles, et Voitka tervislikku seisundit arvestades võib esilinastusele minemisega kaasnevad emotsioonid talle halvasti mõjuda.

1986. aastal otsustasid 19-aastane Aivar ja 18-aastane Ülo metsa elama minna. Kas siis Nõukogude armee või varguste eest määratava karistuse eest. 14 aasta jooksul varastasid ning röövsid nad relvaga ähvardades raha ja toitu. 2000. aasta 29. veebruaril võtsid keskkriminaalpolitsei ja K-komando vennad Viljandimaal Viiratsi lähedal isakodus kinni.

Viljandi maakohus mõistis Ülole kahe aasta ja kaheksa kuu pikkuse vanglakaristuse; Aivar Voitka tunnistas kohus süüdimatuks ja ta saadeti psühhiaatriahaiglasse sundravile.