“Ta on küll lubanud ja rääkinud, et ta saab aru, et palgatõus on tõesti vajalik ja tervishoiu rahastamise suurendamine on ka vajalik ja kahtlemata selles suunas ka tegutsenud. Aga see tegutsemine ei ole olnud piisavalt efektiivne, kui me praegu oleme sellises seisus, et 2007. aastal Euroopa Liidu riigina tõsiselt planeeritakse tervishoiutöötajate streiki,” ütles Rehemaa ETV hommikuprogrammis “Terevisioon”.

Rehemaa sõnul ei ole meditsiinitöötajad edaspidi oma nõudmistes enam valmis järeleandmisi tegema ning 9. jaanuaril esitatud pakkumine on viimane ning selleski on juba võrreldes esialgsete nõudmistega olulisel määral tagasi tuldud, vahendab ETV24. “Ainus, milles veel annab läbi rääkida, on see, mis kuupäevast hakkab see palgalepe kehtima,” lisas ta.

Arstide liidu peasekretär väljendas siiski heameelt selle üle, et lõpuks on hakanud tööandjad ja minister aru saama, et probleeme on tõsine ning tervishoiutöötajad on valmis nendeks aktsioonideks, mis on välja kuulutatud. “Mul küll ausalt öeldes tekkis eile esimest korda tunne, et sellest on ka aru saadud, et asi tõepoolest on tõsine,” lausus Rehemaa.

Rehemaa sõnas ka, et meedikutel on tõepoolest hea meel, et kolmapäeval ei pidanud alustama streiki, kuid samas on ta ka kindel, et kui reedel kogunev haigekassa nõukogu ei täida tervishoiutöötajate nõudmisi, siis alustatakse 22. jaanuaril streiki.