Presidendi avalike suhete nõunik Eero Raun ütles Delfile, et presidendi halva enesetunde põhjuseks oli arstide sõnul ilmselt pingelanguse tõttu tavapärasest madalam vererõhk, kuid muud näitajad olid korras. Praeguseks tunneb Arnold Rüütel end paremini ning on taas tööl, kinnitas Raun.

Ta lisas, et valimiskampaania ajal järgis Rüütel oma tavalist elurütmi ega olnud mingil erilisel ravikuuril.

Tervisespordi propageerijana tuntud Rüütel on seni käinud keskmiselt kaks korda aastas tervisekontrollis, kus tal tavaliselt pole midagi kurta olnud.

Juuli lõpus ütles Rüütel Maalehele, et tema oma tervise üle ei nurise. “Olen säilitanud hea töövõime, suudan taluda suuri füüsilisi ja vaimseid pingeid,” rääkis riigipea. “Harrastan regulaarselt liikumist.”

Rüütlile meeldib Tartu kodus ja Saaremaa suvekodus füüsilist tööd teha. Kui ei ole võimalust tööd teha, teeb Rüütel enda sõnul kas kepikõndi või sörkjooksu.

Maikuu alguses ajalehele Meie Maa antud usutluses rääkis ta, et üritab pidevalt sporti teha: “Kui olen näiteks Tallinnas, siis ma teen õhtuti nelja-viiekilomeetrise ringi kiirkõndi, ka kepikõndi. Neid kilomeetreid on päris palju tulnud ja ma lähen välja ka kõige halvema ilmaga, sest halb ilm annab ühtpidi karastuse, aga teistpidi ka tahtejõu, et ma jonnakalt lähen ja teen ära oma ringid.”