Presidendi institutsiooni reiting on langenud viimase aasta jooksul 75 protsendilt 68 protsendile. Tegu on madalaima reitinguga pärast Arnold Rüütli valimist presidendiks 2001. aasta septembris, vahendab ETV24 Saar Polli uuringut.

“Drastiline langus pole selle kohta õige öelda, Arnold Rüütli reiting on ikkagi kõrgem kui peaministri, valitsuse või riigikogu reiting,” kommenteeris Rahvaliidu pressiesindaja Agu Uudelepp uuringu tulemusi ETV24-le.

Uudelepp ütles, et presidendi usaldusväärsus on just viimastel kuudel langenud meedias esitatud väljaütlemiste tõttu, nagu “Kadriorus on probleemid, Rüütel on paha”, ning kus uus ühinenud erakond on teatanud, et on Savisaare ning Rüütli vastu.

“Rüütli tugevust näitab see, et hoolimata sellistest kampaaniatest on tema usaldusväärsus niivõrd vähe langenud.”

Peaministri institutsiooni usaldusväärsus on tõusnud 47 protsendilt 2005. aasta aprillis 62 protsendile. See on kõrgeim toetus viimase 11 aasta jooksul.

Valitsuse kui institutsiooni usaldusväärsus on tõusnud 48 protsendilt 55-le ja riigikogu usaldusväärsus 43-lt 49 protsendile.

Endiselt on kõige usaldusväärsem päästeteenistus, mille toetus on veidi kahanenud 89-lt 87 protsendile. Kõige vähem usaldusväärsed institutsioonid on Eesti erakonnad 22 protsendiga.