Delfi lühiintervjuu EKRE auesimees Arnold Rüütliga erakonna juhtpoliitikute viimase aja avaldustest.

Kuidas kommenteerite EKRE riigikogu fraktsiooni esimehe Martin Helme öeldut erakonna kõnekoosolekul Viljandis, kus ta pidas välisminister Marina Kaljuranna probleemiks presidendiks kandideerimisel tema rahvust?

Ma ei tahaks vastata nendele küsimustele ja seda lihtsalt sellepärast, et ma ei osale nende kandidaatide arutelul. Ja seetõttu üks või teine arvamus võib väga tõsiselt mõjutada seda valikut, mida praegu eelkõige antud juhul erakonnad teevad.

Olete erakonna auesimees.

Seda küll, aga ma ei ole kuulnudki, kas on toimunud mingisugused arutelud, kus nad on arutanud neid kandidaate, nii et ma ei vastaks sellele küsimusele.

Mida arvata teistest Konservatiivse Rahvaerakonna kõnekoosolekutel edastatud sõnumitest, mis on samuti laia kõlapinna saanud?

Minu arvates ei ole õige jääda kinni lihtsalt mingisuguse ühe või teise isiku sõnakasutamisse, mis poleks olnud sobilik antud kontekstis. Aga see on selge, et EKRE seisab rahvuslike huvide eest. Selles ma olen küll veendunud ja küsimus on siin ühel või teisel juhul lihtsalt mõningasest väljendusviisist, mis mitte niivõrd ei ole probleem. Antud juhul on teinud [teisi poliitikuid - toim] ettevaatlikuks võib olla ka nende üldine toetuse kasv ja sellepärast võib olla suhtub üks või teine poliitik neisse kriitiliselt ja käsitleb seda küsimust nii-öelda negatiivses plaanis.