Rahvusvaheline meediaklubi Impressum korraldab sel puhul, et Arnold Meri surmast möödub 40 päeva, tema mälestusõhtu. Kohtumisel esitletakse raamatut "Arnold Meri: viimane eesti kangelane", mille valmistasid trükiks ette kirjastus SKP Media ja meediaklubi Impressum.

Raamat põhineb arvukatel intervjuudel, mille Arnold Meri on andnud Komsomolskaja Pravda kolumnistile Galina Sapožnikovale, ning mõnede Meri sõprade ja aatekaaslaste mälestustel. "Raamatu lugejatele ei avane üksnes selle suurepärase, elus palju näinud, tulest, veest ja vasktorudest läbikäinud inimese kirgas saatus. Nõukogude Liidu kangelase Arnold Meri elutee võib olla heaks illustratsiooniks tervele epohhile, mille ta Eestis 20. ja 21. sajandi kõige murrangulisematel aegadel üle elas," teatas meediaklubi.

Samuti esilinastub mälestusõhtul dokumentaalfilm "70 aasta pikkune kangelastegu", mille autoriteks on Oleg Bessedin ja Nikolai Petšatnov. "Üritusel osalejad saavad teada, miks Arnold Meri kunagi ei pretendeerinud viimase instantsi tõele. Nagu iga inimene, võis temagi eksida või teha ebasoodsate asjaolude survel järeleandmisi. Kuid üht võib kindlalt väita: Arnold Meri ei valetanud kunagi. Ja kunagi ei paindunud ta võimulolijate ees. Ta teenis ainult seda võimu, mida pidas õiglaseks. Seejuures ei pugenud ta kellelegi. Sellepärast paljud teda ei armastanud. Ent just seetõttu pälvis ta tuhandete inimeste lugupidamise nii Eestis kui ka kaugel piiri taga," on kirjas meediaklubi pressiteates.

Maikuus toimuvale üritusele kutsub Impressum Arnold Meri sugulased ja lähedased, tema sõbrad ja seltsimehed, sõja- ja tööveteranid, avalikkuse esindajad.