Lokil on seljataga kaks nädalat väldanud silmauuring, mida juhtis imearstiks nimetatud professor Ernst Muldašev. Uuringu ajal tehtud lõikuse tulemusel selgus see, mida Lokk on kõik need kaheksa aastat uskunud ja lootnud, kirjutas SL Õhtuleht.

“Professor leidis vea ehk selle, mida leida tahtiski. Vasakut silma ta ei puutunud — sellega ei anna enam midagi teha. Aga ta uuris, mis seisukorras on parem silm. Sel on närv vigastatud, kuid alles. Ning seega on lootust nägemise taastamiseks,” rääkis Lokk.

Loki sõnul lahutab teda silmanägemise taastamisest siiski veel terve aasta, siis tehakse talle Ufas keerukas lõikus. “Pärast seda operatsiooni selgub juba täpselt, kas saan nägijaks või ei. Aga kõige tähtsam on siiski see, et mul on vähemalt lootust. Ma olen seda alati uskunud,” ütles endine eridemineerija.

“Ta võib tõesti nägema hakata,” kinnitas ka professor Muldaševi keskuse arst. “Operatsioon oli edukas. See näitas, et silmanägemise taastamiseks on kõik võimalused olemas.”

“Sajaprotsendilist garantiid muidugi keegi praegu anda ei saa, kuid võimalused on üsna head,” nentis arst.

Lokk sai raskelt vigastada 1995. aasta detsembris, kui ta Tallinnas Tõnismäel veekahuriga purustas auto alla pandud pommi. Paraku see plahvatas, vigastades rängalt eridemineerija nägu, käsi ja jalgu.

Loki reisi Venemaale Ufasse korraldas ja rahastas peamiselt päästeamet.