“Praegu olen täiesti abitu ja Nataša on kogu minu maailm — minu silmad ja käed. Aga usun, et hakkan taas nägema, et mulle pannakse käed külge, ja et lähen päästeametisse tagasi,” ütles Arne Lokk SL Õhtulehele.

Moskvas tehtud operatsioon annab Arne Lokile lootust uuesti maailma näha. Operatsioon näitas, et elutähtsatest nägemisorganitest on veel midagi alles.

“Professor Ernst Muldašev andis lootust. Ta ütles, et hakkan sinuga tegelema,” lausus Arne Lokk. “See on pikk protsess ja võib võtta kaua aega. Ei ole nii, et hakkan varsti taas lugema. Alguses võib olla ainult valgus ja siis hakkan nägema kontuure. Aga seegi oleks suur asi. Praegu olen ju täiest abitu. Mul on käeproteesid, kuid neid ma kasutada ei saa. Nad pole tundlikud ja ma pillan kõik maha. Kui aga natukenegi näeksin, saaksin endaga paremini hakkama,” lisas Lokk.

Esimest korda kohtus Lokk professor Ernst Muldaševiga möödunud aasta septembris. Detsembris tehtigi nii operatsioon kui ka uuring, mis näitas, et lootust on.

“Professor ütles, et tuleb opereerida ja vaadata, kas parema silmaga saab midagi teha. Õnneks on lihased alles jäänud ning silmmuna ja närv alles,” sõnas Lokk. “Kõik, mida professor leida tahtis, oli õnneks olemas.”

Nüüd ootab Arne Lokk kevadet, et siis taas professoriga ühendust võtta ja järgmiseks operatsiooniks valmistuma hakata. “Kogun praegu raha, ja mitte ükski summa pole liiga suur, et saada taas nägijaks,” lausus ta.