Eesti Ekspress (EE) kirjutas artiklis “Merle Partsi tulistamisloo võtmeisik on Koit Pikaro”, et ülemöödunud pühapäeval haavata saanud kohtunik Partsi renditud sõiduauto kohta pole ARKis märgitud sõiduki kasutaja ega rentniku nime.

“Mazda Xedos numbrimärgiga 800 ANI on põnev sõiduk selle poolest, et ei Autoregistrikeskuses ega ka Hansa Liisingus pole märgitud sõiduki kasutaja ega rentniku nime. Lihtsalt auto. Lahtrid tühjad, justkui oleks keegi samal hommikul puhastamas käinud,” kirjutas EE.

Erinevalt EEs avaldatud tundmatuks jäänud kõrge politseiametniku ütlustest on ARKi teatel nende andmebaasis olemas informatsioon nii sõiduauto Mazda Xedos kasutajate kui rentniku kohta. “Need nimed olid seal kogu aeg ega ole vahepeal kuhugi kadunud,” kinnitas ETAle ARKi direktori asetäitja Teo Saimre.

ARKi kinnitusel on politseil reaalajas ligipääs kõigile liiklusregistri andmetele, mis peab tagama neile kogu vajaliku informatsiooni. Lisaks on ka veel telefonipäringu võimalus, teatas Saimre.

Seoses eksitavate väidetega peab ARK korrektseks vastava vabanduse ilmumist EE poolt. Samuti soovitab ARK ajakirjanikel edaspidi hoolsamini valida oma allikaid, kes on kompetentsemad ja asjatundlikumad.

Eesti Ekspressi peatoimetaja kohtusetäitja Tiina Kaalepi sõnul on ARKi püüdlused neile arusaadavad. “Me mõistame, et ARK üritab oma firma hea nime eest seista, kuid meie oleme oma andmeid kontrollinud ning pole põhjust arvata, et allikad meile valetaksid,” ütles Kaalep ETAle.

Samuti nentis Kaalep, et leht on valmis ARKi ees vabandama, kui ARK esitab dokumendi selle kohta, et sõiduauto Mazda Xedos numbrimärgiga 800 ANI kasutaja on Reigo Kala ning rentnik Ius Dicere.