Äripäeva käsutuses olevatel arvetel ja nende juures oleval selgitusel on aga must-valgel kirjas, et Kristiina Ojulandi tehtud kulutused maksis kinni tema nõuniku Andrus Viksile kuuluv kinnisvarafirma ning Viksi ja Reformierakonna põhjendused, et samal ajal toimus ka Viksi kinnisvarafirma kliendiüritus ei pea paika, kirjutab aripaev.ee.

Esiteks on arvetelt näha, et tegemist ei olnud ühe üritusega, nagu väidab nüüd Viks. Tegemist oli kahe erineva üritusega: 14. veebruaril toimunud „Eesti parim sõbrapäeva pidu!“ ja 23. veebruaril toimunud „Pingviinide ball“. Mõlemad peod toimusid Rakvere ööklubis Lokaal.

Arved nende mõlema ürituse eest väljastati 24. veebruaril 2007. aastal. Ürituste kulu tehti pooleks ja poolele summale saadeti arve Robert Antropovi valimiskampaaniat korraldanud Droomile, teine pool arvest ehk Ojulandi osa aga Viksi firmale Jatrimpan.

Nendelt arvete juures olevatest selgitustest on näha, et Jatrimpan tasus poole Reformierakonna üritustega seotud kulutustest. Näiteks tasus Viksi firma Reformierakonna poolt raadiojaamas Skyplus nende kahe ürituse eel eetris olnud Reformierakonna reklaami eest.

Mõlemat valimisüritust reklaamiti ka Õhtulehes ja ka nendele reklaamidele kulutatud summast poole maksis kinni Jatrimpan. Nendes reklaamides polnud sõnagi juttu Jatrimpani kliendiüritusest.

Paika ei pea ka Kristiina Ojulandi eilses Äripäevas ilmunud selgitus, et tema ei olnud ürituse korraldamisega seotud. Äripäeva käsutuses on kirjavahetus, millest selgub, et ürituse organiseerimisel osalesid aktiivselt nii Kristiina Ojuland kui ka Andrus Viks.