Pakterminali osaniku Aadu Luukase hinnangul ei tule Eestis parlamendi erakorralisi valimisi. Luukas toetas nii kohalike omavalitsuste kui ka Riigikogu valimistel kõiki kolmikliidu erakondi. Riigikogu valimistel toetas ta ka ühte Keskerakonna kandidaati. “Ma ei ütle, keda,” ütles Luukas Äripäevale.

Luukas ütles, et kavatseb tulevastel valimistel erakondi toetada, kuid selle põhimõtted kavatseb ta töötada välja edaspidi. Ka erakorraliste valimiste puhul toetaks ta erakondi, kuid ka selle toetamise skeemi pole ta enda jaoks veel koostanud.

Eelmistel, 1999. aasta valimistel Isamaaliitu toetanud Endel Siff ütles Äripäev Online’ile, et on Isamaaliidu poliitikas pettunud. “Otsustasin tookord Isamaaliitu toetada, sest mulle meeldis nende selge arusaam rahvuslusest kui Eesti majanduse ja sotsiaalelu käimapanevast jõust,” ütles Siff. “Erakonna imago ja teod pole kokku läinud.”

Siff ütles, et ta pole veel otsustanud, kas ta toetab Isamaaliitu ka järgmistel valmistel. “Pole nende valimiste eel veel enda jaoks töötanud välja põhimõtteid, mille alusel kedagi erakondadest toetada,” ütles Siff.