"Mul ei läinud hetkel internet käima, aga oleks kommentaariums Savisaarele öelnud, et sõbrake, tore on muidugi kuulda sellist juttu inimese käest, kes on Venemaaga teatavasti sõbralikes suhetes," rääkis kohalike seas "Pommionuna" tuntud Luik Delfile.

"Omal ajal ma tõesti suhtlesin Venemaa erinevate äriühingutega, see pole mingi saladus. Kahjuks praegusel ajal aga sa ei saa penni ka Moskva linnast, kui sa ise FSB-ga läbi ei saa. Seega FSB-ga hästi läbisaava inimese kohta julge avaldus!" rääkis Luik.

Ärimehe sõnul ta laimamise eest kohtusse minna ei kavatse. "Las ta lahmib ja seda loetakse ning ehk mõni keskerakondlanegi tellib veel mult ilutulestikku."

Samuti kinnitas Luik endiselt, et on Keskerakonna kaudu saanud mitmeid tellimusi. "Olen teinud nende üritustel koguaeg Võru kandis heli ja valgust ning ikka on seda mult tellitud," rääkis Luik.

Samuti ei ole Luige sõnul temaga Keskerakonna skandaali asjus ühendust võtnud ka ükski julgeolekuorgan.

Keskerakonna pressiesindaja on teatanud, et Lõuna-Eesti ärimees Jüri Luik võttis ühendust keskerakonna bürooga ning avaldas soovi rahaliselt toetada keskerakonda. 28. juulil 2011. aastal tegi Jüri Luik annetuse summas 300 eurot ja 30. augustil annetuse summas 200 eurot. Luik ise on annetuse tegemist eitanud, ent aastalõpuintervjuus Võrumaa Teatajale rääkis ta oma soojadest suhetest keskide juhtfiguuridega.

Riigiprokuratuuri esitatud kahtlustuse kohaselt olevat keskerakonna väitel SA Tallinn 2011 juhte mõjutatud vastutasuks annetusele eelistama ilutulestiku korraldamisel ärimees Jüri Luigele kuuluvat ettevõtet.