Ka jõulutuhinas tuleb toitu varudes ja valmistades kinni pidada hügieenireeglitest. Tervisekaitsjate sõnul tuleks toitu varudes alati jälgida toidu realiseerimisaega ehk „kõlblik kuni“ kuupäeva, pärast mida toidukaupa tarbida ei tohi. Märgistusega „parim enne“ kaupa tohib küll pärast märgitud kuupäeva müüa, kuid vastava märkega ning vastavatel tingimustel, teatas tervisekaitseinspektsioon.

Samuti tuleks toidukauba ostmisel jälgida, et sügavkülmutatud tooted oleks ka poes sügavkülmikus ning neid poleks lastud üles sulada. Vastasel juhul nendel olev säilimiskuupäev ei kehti.

Toidumürgituste vältimiseks ei tohiks süüa veterinaarteenistuse poolt kontrollimata ulukiliha ning kodus valmistatud liha- ja kalakonserve. Tsitruselised võivad tekitada allergiat, eriti lastel. Samuti võib lastele ohtlik olla suures koguses maiustuste söömine ning värviliste jookide joomine.

Samuti leiavad tervisekaitsjad, et kuigi vanarahva kombe kohaselt tuleks jõulutoidud ööseks lauale jätta, ei ole see soojas toas ja rikneva toidu puhul, nagu salatid või tordid, eriti hea mõte.