“Kui uue kommertsliku kultuurimaja ehitamist alustatakse kultuuri hävitamisest, siis ei vaata seda hämmingus mitte ainult arhitekt Raine Karp, sisekujundaja Kirsti Laanemaa ja mina, vaid ka sajad inimesed, kes aitasid kaasa selle unikaalse ehitise valmimisele 20 aastat tagasi, ja tuhanded, kes on praegu andnud allkirja hoone säilitamiseks,” kirjutab Prääts Eesti Päevalehe arvamusveerul.

“Täna hävitatakse ühe ajalooperioodi üht kvaliteetsemat näidist. Kelle looming ei sobi homme,” küsib Prääts.

Ta nendib, et uus Sakala Keskuse hoone on liiga ebatäiuslik, et õigustada vana lammutamist. “Kavandatav hoone tundub ebaproportsionaalselt suur, mida rõhutab veelgi fassaadide motoorselt tuim ja säratu rütmika, jättes ajutise ja ebatõsise mulje.”

Prääts lisab, et on hämmastusega jälginud Sakala arendajate manöövreid. “Mitme aasta vältel on vassitud ja konstateeritud, et nüüd pole enam tagasiteed, valetatud, liigutud salaja edasi jne. Arendajad on hoidnud hoone poolsuletuna ja suurürituste korraldajad polegi saanud sinna midagi planeerida. Nüüd väidetakse, et sellist Sakalat pole vaja, kuna seal ju ei toimu midagi…”