R: Aga vaata, Tõnis, sa ära mõtle nii, et keskerakondlased on nii head poisid. Ma natuke tean neid ka. Vaatame seda, mis sul ees on. (Ilmselt osundab paberile.) Sa praegu oled juba omade seas paljudele vaenlane. Ebamugav.

B: Ma ei usu seda väga. /…/

R: Mis sulle edasi võib tulla? Sittagi!/…/Sina pead otsustama, aga ma ütlen sulle, nii nagu on. Praegu on sul põhimõtteliselt võimalus kätte saada seda, mida sa tahad. /…/

B: Kui ma nüüd peaks selle summa eest minema libedale jääle, siis…

R: Situatsioon, vähemalt, kui me teeme seda, on niisugune… Sa tead ise, kui palju maksavad nõukogu liikmete kohad.

B: Kui umbusaldus läheb läbi, siis nõukogu kohad võin koheselt kaotada. Kui keskile jääb 30 või 29 liiget, on see ikkagi suurem jõud kui ülejäänud viis erakonda. /…/ Enam-vähem võrdset varblast taga ajama hakata pole mul mõtet.

R: Sa vaata, see on siin see küsimus! Kui võim on meie käes, saad rohkem. Ära unusta seda! Sa seda praegu unustad. /…/Situatsioon on niisugune, et ütle oma tingimused. /…/

B: Ma ei taha olla nagu Karavajev või Didenko.

R: Sellepärast ma küsin, mida sa tahad?

B: Ma tahan midagi sellist, mis teeks mu sõltumatuks.

R: Mis sa tahad?

B: Igaühel on loomulikult oma hind. Mina ei hakka oma hinda ütlema, te teate ise, mis on võimu hind.

R: Mina ei tea. Ma ei taha siia midagi kirjutada.

B: See, mis on siinpool (Viitab paberile.), need asjad pole tõsiseltvõetavad. See on boonusmäng, aga mis on põhipakkumine?

R: Aga kui me pakume sulle aselinnapea kohta?

B: See täna on, homme ei pruugi olla.

R: Ma praegu näitan sulle, mis sai Karavajev ja mis sai Didenko. Vene kultuurikeskus, kaks sõitu, seda ta sai. (Näitab paberit.) Faktulin sai töökohta ministeeriumis, rohkem polnud. /…/

B: Need numbrid pole tõsiseltvõetavad.

R: Muidugi, ma ise tegelesin nendega. Loomulikult ükskord on üks situatsioon, teinekord teine. Kui teeme niimoodi… (Viitab paberile.)

B: Arvesta, mis maksab minu närvid, mu naise närvid.

R: Sul vaja naise töökoht??? /…/

B: See, mis maksab minu vanamehe närvid, ta on aus mees. Selle summa eest ei saa isegi ühetoalist korterit Lasnamäele.

R: Sa nimelt ütle, mis sa tahad. Korterit?

B: Omadele võid signaali edasi anda, et ma olen nõus läbirääkimisi edasi pidama, aga järgmisel korral peaks olema keegi kõrgemate kuppudega, kes võiks kohapeal otsuseid vastu võtta.

R: Meil on ainult… Erika ei hakka, aga [Toomas] Tõniste on väga aus mees, ta nii meeldib mulle. Pentus on natuke selline rebane, aga Tõniste on niisugune dzhentelmen.

B: Kui see number muutub seitsmekohaliseks, siis …

R: Üle selle ei lähe (Kirjutab paberile.). Ära unusta, et need numbrid pole nagu Riigikogus. Ütlen sulle otse, et mulle räägiti niisugused numbrid.

B: Sellest kuni siiani (Viitab paberile.) võin hakata mõtlema, aga kätt ei anna.

R: Aga sa ei saa seda ,kui tehing pole tehtud. Sul on kaks varianti. /…/ Varem oli see Didenko ja Karavajeviga. Nad hakkavad ka sinuga sama tegelema. Usu mind, esmaspäeval pakuvad sulle reisi. /…/ Mul oli niimoodi, et eelmisel korral tegin mina. Ma tegin nõnda, et panin teda välismaale. Andsin talle teine mobiiltelefoni number ja vana jäi siia. Nii ei saa keegi helistada, lõunale kutsuda.

B: Ma ütlen, et Karavajev oli loll. Tema number oli niivõrd väike.

R: Oli. Aga tal olid väga suured probleemid.

B: Meie arvasime siis, et ta sai 10 korda rohkem.

R: No Didenkot ma aitasin autoga, ta sai Citroeni 40 tonni võrra vähem.

B: Ma ütlen, et selle summaga (Viitab paberile.) võib alles hakata mõtlema. Sellega on võimalik juba teha maja sissemakse ära.

R: Sinuga on see, et avalike suhete peale sind ei saa. Minu isiklik mõte on, mida ma pole läbi rääkinud kellegiga. Volikogu aseesimehe koht. /…/. Sellepärast ma tulingi sinuga rääkima, et Tõniste ei saa sinuga rääkida sellest asjast.

B: Ikkagi otsustajad peavad ka olema, sina tulid ainult infot koguma.

R: Ma ei tulnud ainult infot koguma. Ma pean ütlema, et mul on natukene ka opositsioonis teatud võim. Kellegil pole seal sellist kogemust kui mul. /…/Sa ära mõtle, et kellegi teisega [Keskerakonnast] pole räägitud.

B: No kellega?

R: Sul on praegu selline võimalus. On räägitud praegu veel kahe inimesega. Neil on probleemid praegu suured. Usu mind, kahe kuu jooksul on nad siin. /…/Ma ütlen, siin on banda, kellele vaja töökohad. Meil Riigikogus oli 28 liiget, neil oli väga paljud nõunikud. Kui linnas kaotavad töökohad, siis riik pole ka kummist.

B: Kui sa teed mulle skeemi nii (Viitab paberile.), et ma ei kaotaks. Sellega on mul võimalik teha maja sissemakse, see on piisavalt suur summa.

R: Sinu koha pealt ma ka ei tee nii nagu Karavajevile. Mina ei hakka sulle vale valetama. Selge see: sul on laps, sul on naine.

B: Pakkumine on teatud määral ahvatlev. Järgmine kord, kui saame kokku, arutame.

R: Kui ma lepin nendega, siis ma soovin, et kohtume koos Tõnistega. Koos [Keit] Pentusega ma ei soovi, siis see kohe läheb kuhugile.

B: Aga räägi mulle, kas väljaastumise avaldusele järgneb kohe summa? Siis on garantii.

R: Mina tean, et tehakse niisugused asjad, näiteks Riigikogus. Et, näiteks, kui inimesega on kokku lepitud, siis temale annavad seda, ja kui seda juba on tehtud, siis annavad talle 50 prossa. Kõik tehakse.

B: Millal toimub teise [osa] üleandmine mulle?

R: Pärast seda, kui kõik läheb ilusti. Pool pärast lahkumisavalduse andmist, teine pool pärast linnapea valimist. Töökohad on linnas olemas.

R: Kas sa tead seda, et Harju tänaval Jüri [Ratas] ei tea sittagi, aga nad seal teevad sitalt pappi. Need korterid maksavad kolm miljonit, aga teie omad saavad sellest „hui“.

B: Räägi enda omadega läbi ja võta ühendust.

R: Ma natuke räägin veel ühe poisiga, kellel on väga suur kogemus, kas sul üksi minna või fraktsioonis. Kutt teab, ta oli mitu aastat sellega seotud.

B: Teeme siis homme uuesti. Siis tahaks täielikult teie poolt saada teada täpsed sammud ja minu poolt ka.

R: Usu mind, et mina tahan seda rohkem saada. Kui sul kunagi selline võimalus tuleb, siis sina aitad mind. Elu on ring.

Terve salvestus jõudis kiiresti riigiprokuröri kätte ja sellest oli teadlik ka kaitsepolitsei. Järgmisel päeval Rebane enam kontakti ei võtnudki.