Tallinna politsei saatis Egiptuse pealinnas Kairos sündinud 51-aastase Taani kodaniku Samir Tawardrousi 22. jaanuaril kohtu alla süüdistatuna 31-aastase tallinlanna teadvalt aidsi ohtu seadmises.

Tallinnas korterit üürinud mees tutvus oma ohvriga möödunud aasta novembris ühe tutvumisbüroo kaudu ning astus temaga üsna pea ka vahekorda.

Paar sobis omavahel hästi ning 4. detsembril otsustati koos mehe kodulinna Kopenhaagenisse sõita. Õnnetuseks oli Tawardrous endaga kaasa võtnud ka korteriperenaise hinnalise kasuka, korteriomanik teatas vargusest kiiresti politseile, kes põgenikud Tallinna lennujaamas kohe kinni võttis.

Tawardrousi haigusele sai politsei jälile alles siis, kui mehel arestimajas halb hakkas. Mehelt võeti mitu analüüsi, mis näitasid, et ta põeb aidsi. Tawardrous tunnistas seejärel ka ise, et põeb haigust juba kaks-kolm aastat.

Kas ka Tawardrousi ohver on aidsi nakatatud, pole haiguse pika peiteaja tõttu siiani selgunud.

Politsei esitas Tawardrousile 11. detsembril saljase varguse ning 22. jaanuaril aidsi nakatamise eest süüdistused ning prokuratuur saatis 31. jaanuaril juhtumi arutamiseks Tallinna linnakohtusse.

Kohtuprotsess algab 30. märtsil.

Teadvalt aidsi nakatamise ohtu asetamise eest ähvardab Tawardroust kuni viieaastane vanglakaristus.