Randpere teatas nädalavahetusel peale valimist Reformierakonna linnapeakandidaadiks, et Tallinna opositsioonierakondade ülekaalu Keskerakonna vastu tahab ta saavutada ühendades opositsioonierakonnad, millest sotsiaaldemokraadid aga seni keeldunud on.

Ettepanekutele reageerimistest saab Anvelti sõnul rääkida siis, kui need ettepanekud laual on. "Nii praegu kui ka varasemalt on olnud pigem tegu Reformierakonna linnapeakandidaadi personaalse meediaüritusega," leidis Anvelt.

Koostööst ja koalitsioonist saab tema sõnul rääkida alles peale valimistulemuste selgumist. "Tahaksin rõhutada, et ei maksa ajalugu alahinnata ning tuletaksin ühtlasi meelde selle sajandi algust, kus Reformierakond lõi äkki üllatuslikult Tallinnas Keskerakonnaga ühise koalitsiooni," meenutas Anvelt.

2002. aasta lõpus tegid Keskerakond ja Reformierakond Tallinnas koalitsiooni linnapea Edgar Savisaare juhtimisel. Just selles koalitsioonis sai oma poliitikuristsed abilinnapeana Rein Lang, kellest praeguseks on saanud Reformierakonna veteranminister.

"Ka täna pole sellised arengud võimatud, mistõttu SDE jätkab kindlalt oma programmilisel kursil ja oma nimekirjade ettevalmistamisega. Ühe partei ainuvõimu ei kõiguta Tallinnas mitte niivõrd vastandumine ega mõni valimisliit, vaid rohkem need 40-45 protsenti tallinlastest, kes on praegu valimiste suhtes passiivsed. Kui nemad otsustaksid valima tulla, oleks ka Keskerakonna ainuvõim murtud ja demokraatia Tallinnasse tagasi toodud," märkis Anvelt.