Kui senine kantsler Margus Sarapuu lahkub, siis kas Norman Aas asub tema kohale kohe septembri algusest?

Kas ta tuleb, on valitsuse otsus, mina olen teinud avaliku teenistuse tippjuhtide valiku komisjonile ettepaneku.

Kas on põhjust arvata, et Aasa kandidatuur ei saa heakskiitu?

Ei, minul ei ole küll mingit põhjust seda arvata. See on formaalne tee ja tuleb läbi teha.

Prokuratuur Aasa juhtimise korraldas paar aastat tagasi Reformierakonnale väga ebameeldiva kriminaalasja selle rahastamise uurimiseks. Muu hulgas kuulati üle ka praegune peaminister Taavi Rõivas. Kas te seda ei karda, et teie uus kantsler võiks olla Reformierakonnas ebapopulaarne?

Me räägime praegu ikkagi justiitsministeeriumi kantslerist. Kas ta on ebapopulaarne või populaarne, ei oska ma öelda. Mina olen ka kantsleri valikul mitteformaalselt erinevate inimestega konsulteerinud. Minul seda hirmu praegu ei ole.

Kas uue peaprokuröri otsimine on juba töös?

Eks silmad tuleb lahti hoida. Kõigepealt lahendame ära kantsleri küsimuse ja siis asume peaprokuröri küsimust lahendama.

Jäänud on kolm kuud aega suvisel puhkustehooajal. Kas septembriks on uus peaprokurör olemas või tuleb mõneks ajaks kohusetäitja?

Plaan A on, et on olemas. Plaan B, et mingiks ajaks võib tulla ka kohusetäitja. Peaprokuröril on oma tugev meeskond olemas, kust vajadusel leida kohusetäitja, kuigi mulle isiklikult see ei meeldiks. Suve jooksul tuleks see küsimus ära lahendada. Aga juhtimata ei jää prokuratuur ka siis, kui 1. septembril peaprokuröri veel valitsuse otsusega määratud pole.