"Poliitikute vaheline sõnateravus, isegi ühes koalitsioonis, on kahjuks igapäevane, kuid harjumuspärane. See ei oleks vihakõne, vaid lihtne solvamine. Ka vastutus oleks sel juhul vaid personaalne ja päädiks vabandusega," kirjutas ta Facebookis.

"Kui aga järele mõelda, siis antud juhul on lood teisiti. Tegu on avalikus ruumis (Facebookis) välja öeldud diskrimineeriva üleskutsega (olgu Jevgeni ettevaatlik oma väljaütlemistes, sest ta on teistsuguse taustaga), kus päritolu (sisserändaja) ja poliitilise veendumuste (roosa erakond) pinnalt halvustava sildistamise sihtmärgiks ei ole kokkuvõttes ainult üks konkreetne inimene, poliitik, vaid sajad tuhanded sarnase elukäiguga inimesed," lisas Anvelt.

"Kui seda ütleks keegi teine kuskil online-kommentaariumis, siis oleks see tõlgendatav personaalse vihana ja paneks ehk lihtsalt õlgu kehitama. Valitsuse liikme sellist väljaütlemist peab aga käsitlema poliitilise vihakõnena, mis eeldab vastutust. Kuna tagajärg pole õiguslikult, vaid poliitiliselt määratletav, siis peab ka vastutus olema vastav ehk poliitiline. Pall on peaministri väravas, sest Ligi on selle sinna ise löönud, omadele," nentis Anvelt.