Justiitsminister Andres Anvelti sõnul pannakse järgmise nädala alguseks kokku nimekiri erinevatest organisatsioonidest, keda ministeeriumisse ümarlauale n-ö Bernatski komisjoni lõppraportit arutama kutsutakse.

„Oleme majas seda raportit lugenud ja seal on välja toodud tõsised etteheited nii õigusruumile kui ka kehvale koostööle erinevate institutsioonide vahel,“ sõnas Anvelt EPL-ile ja Delfile.

Tema sõnul kutsutakse laua taha kindlasti politsei- ja piirivalveameti, maksu- ja tolliameti, ravimiameti, Eesti olümpiakomitee, Bernatski komisjoni ja teiste organisatsioonide esindajad.

„Arutame, kas on vajadust õigusliku ruumi täiendamisele. On vaja teha otsused ilma emotsioonideta, sest seadusloomes ei tohi kunagi emotsioonidele tugineda,“ sõnas Anvelt. Esimene samm dopingukuritegude karmistamisel, tehti Anvelti sõnul juba selle aasta juunis kui võeti vastu karistusseaduse muudatused, mis täiendavad dopingukuritegude osa.

„See seadus ei ole niivõrd suunatud sportlaste kuivõrd treenerite ja arstide vastu,“ sõnas Anvelt. Juhul kui dopingukuritegusid sooritab kuritegelik ühendus, siis on Anvelti sõnul alates järgmise aasta 1.jaanuarist võimalik kuritegude avastamiseks teha jälitustoiminguid.
Anvelti hinnangul toimib seadusemuudatust ka ennetava meetmena. „See saadab konkreetse signaali neile, kes ennast senikaua selles vallas vabalt on tundnud."