"Meil on hea meel, et Reformierakond enda sees viimaks selgusele on jõudnud ja otsuse vastu võttis, mitte pidevalt peenhäälestamisega ei tegele. Loodame, et see üksmeel püsib ning fraktsioon ei lagune," ütles Anvelt Delfile.

"Sotse ei kohusta see otsus paraku mitte millekski, kandidaadi esitamine on Reformierakonna ja selle juhatuse siseasi. Meie presidendikandidaat on jätkuvalt Eiki Nestor. Täna on vara kommenteerida, kuidas valimised edasi lähevad. Kõik see selgub lähinädalatel töö käigus," lisas Anvelt.

Sotside saadik Sven Mikser küsis aga Facebookis, et "kas keegi sai nüüd aru, keda Reformierakonna esimees tahaks näha järgmise Eesti presidendina?"

Kolmapäeval kogunenud Reformierakonna juhatus kinnitas erakonna presidendikandidaadiks auesimees Siim Kallase.

„Reformierakond võttis juba kevadel juhatuse tasemel initsiatiivi ning kutsus parlamendierakondi leidma presidendivalimistel ühisosa, eesmärgiga valida Eestile parim president Riigikogus. See soov on meil endiselt ja meie presidendikandidaat Riigikogus on Siim Kallas,“ ütles Reformierakonna esimees, peaminister Taavi Rõivas.

„Selle otsusega läheb Siim Kallas presidendivalimisi juhtima ja nüüd on otsuse tegemise koht teistel parlamendierakondadel,“ sõnas Rõivas.

„Reformierakonna huvi on mõistagi leida Siim Kallasele toetust ka teiste erakondade hulgast, kuid loomulikult ei saa me seda automaatselt eeldada ja veel vähem nõuda. Meie soov on parim president Eestile," ütles erakonna esimees.

„Juhul kui presidendi valimine Riigikogus ebaõnnestub, siis on Reformierakonnal võimalus valimiskogus toetada Marina Kaljuranda,“ lausus Rõivas.

„Erakonna juhatus koguneb vajadusel enne igat hääletusvooru arutamaks läbirääkimiste tulemusi teiste parlamendierakondadega,“ lisas Rõivas.

Leidmaks Siim Kallasele Riigikogus toetust moodustas erakonna juhatus läbirääkimiste delegatsiooni, kuhu lisaks Kallasele kuulub Reformierakonna peasekretär Reimo Nebokat.