26. jaanuari saates „Olukorrast riigis“ kiitis Samost IRLi majandus- ja kommunikatsiooniministrit Juhan Partsi ja kritiseeris Reformierakonna minister Jürgen Ligi, kelle algatusel pole Samosti hinnangul viimase paari aasta jooksul ühtegi olulist otsust tehtud.

Samosti sõnul on valitsuses kaks erinevat poolt mitte ainult poliitilises, vaid ka tegevuse mõttes. Ta rääkis, et valitsuse üks pool IRL, peamiselt Partsi isikus, teeb kogu aeg midagi. „Neid asju, mida minister Partsi juhtimisel on tehtud või ollakse tegemas, neid on palju, need on kogu aeg ajalehtede esikülgedel, nende üle käib poleemika ja päris palju asju on ka tehtud,“ kõneles Samost. Valitsuse teise osapoole ministrite tegevuse osas ei meenunud ajakirjanikule peale kosmeetiliste arenduste midagi.

Samosti sõnul paistis peaminister Andrus Ansipi ja Partsi gaasitoru tüli tagant Reformierakonna kalkuleeriv vaade. Kuna aasta alguses on Partsile uute Elroni rongidega tugev negatiivne foon loodud, siis otsitakse Samosti sõnul igalt poolt midagigi, et IRL reiting kukuks allapoole. „Aga näed, tuleb uus reiting ja ei ole kukkunud,“ sõnas Samost.

Kui Samost kritiseeris, et Reformierakonna poliitikud ei tule suurte algatustega välja, siis irooniliselt tõi ta näiteks Reformierakonda kuuluva Rait Maruste juhitava riigikogu põhiseaduskomisjoni kava salastada riigikogu istungite helisalvestised ja üleskirjutised 30 aastaks. Veel „parem idee“ on Samosti sõnul kava keelata riigikogu liikmetel riigikogu komisjonides toimuva avalikustamine.

Anvar Samost teatas täna oma Facebooki lehel, et kaalub liitumist erakonnaga ja poliitikasse minekut. Samosti sõnul on ajakirjanikud küsinud temalt peale nädalavahetusel algatatud petitsiooni, kas ta astub mõnda erakonda.

IRL-i peasekretär Tiit Riisalo ütles Delfile, et erakond on Anvar Samostit erakonnaga liituma kutsunud, kuid teadaolevalt pole Samost selles osas otsust langetanud.