Merike Torm ELSi Võru osakonnast ütles, et vihje suure koerakarja kohta, kes terroriseerib ka ümberkaudseid elanikke, sai ta ühelt tolle kandi inimeselt. Sõitnud kohapeale olukorda kontrollima, ei lastud teda majja sisse. See õnnestus alles politsei abiga ja vaatepilt, mis avanes, oli rusuv, kirjutab Võrumaa Teataja.

„Seal oli paarkümmend koera. Nad olid kõhnad ja roojased ning pooltel neist olid sabad ära näritud või lõigatud,” lausus Merike Torm.

Veterinaarkeskuse loomatervishoiuspetsialist Andres Truija ütles, et koerapidajatele on tehtud ettekirjutus. See puudutab loomade halbu pidamise ja söötmise tingimusi, ka seda, et koeri pole marutaudi vastu vaktsineeritud.

Eile käis Andres Truija Antsla vallas järelkontrolli tegemas, aga koerakarja omanike uks jäi suletuks.

Antsla vallavanem Tiit Tõnts ütles, et tõenäoliselt läheb vald seda teed, et võtab koerad omanikelt ära ja toimetab nad loomade varjupaika. „Vallale läheb see maksma suure summa,” lisas ta.

„Loomakaitsjatel on hea dikteerida, et vald peab lahendusi otsima. Me oleme neile inimestele pakkunud kohta hooldekodus, nad ei lähe sinna. Meil on vaba maa: inimene võib elada, nagu tahab, kui ta ei ole ühiskonnale ohtlik,” kommenteeris Tiit Tõnts.

Ta lisas, et loomakaitsjad võiksid näpuga näitamise asemel ka midagi rohkemat ära teha.