Tallinna linnavolikogu Reformierakonna fraktsiooni aseesimehe Ants Leemetsa arvates peab linnavalitsus peatama Taavi Aasa volitused linnahalli investoriga läbirääkimistel.

Leemets esitas tänasel volikogu istungil vastavasisulise eelnõu, mille ta on nõus tagasi võtma eeldusel, et linnahalli läbirääkimistega jõutakse lõpuni.

"Linnavalitsuse ja Tallinn Entertainment LLC vahelise kokkuleppe sõlmimiseks loodud ajutine komisjon ei saa oma tööga hakkama ning Taavi Aas läbirääkimiste juhina tuleks vahetada kompetentsema isiku vastu," kommenteeris Leemets, mis ajendas teda vastavasisulist eelnõud esitama.

"Abilinnapea Taavi Aas vastab volinikele vaid, et läbirääkimised linnahalli investoriga peavadki aastaid kestma," ütles Leemets. "Kui linnavalitsus veel kaua niimoodi venitab, siis polegi varsti enam millegi üle läbirääkida, sest linnahall kukub ise kokku."

Leemetsa sõnul on ta nõus eelnõu tagasi võtma eeldusel, et linnahalli läbirääkimistega jõutakse kuskile. "Aastaid on läbirääkimised veninud ning kellelgi pole adekvaatset arusaama, mis toimub," sõnas Leemets.

"Linnahalli ala on Tallinna jaoks oluline mereäärne ala, mis on täna kahjuks vaid lagunev mälestusmärk linnaisade saamatusele," lisas Leemets.

Tallinna revisjonkomisjoni esimehe Madis Kübara (IRL) sõnul on linnapea Edgar Savisaare väljendatud optimism sündmuste tegeliku käigu taustal kohatu.

"Pea kaks aastat tagasi väitis Savisaar, et läbirääkimised investoriga on lõpusirgel. Kuna tänaseks on läbirääkimised veninud juba neli aastat, võime aga tõdeda, selle tunneli lõpus valgust näha ei ole," ütles Kübar.

"Eelmise aasta algul teatati edusammudest ning aprillis määrati lepingut ettevalmistava komisjoni töö lõpptähtajaks 7. mai 2012," sõnas Kübar. "Kuna pärast lubatud kuupäeva võib ainsaks astutud sammuks lugeda muinsuskaitseameti heakskiitu, ei leia mina põhjust optimismiks."

Vastates arupärimisele süüdistas Savisaar varasemaid linnavalitsusi ning väitis, et tänane valitsus on investori leidmisele lähemal kui ükski varasem võim. "Linnahallil ei ole kasu lähedal olemisest, vaja on konkreetseid samme ning selget tegevuskava," lisas linnavolinik.

Madis Kübara sõnul on olenemata Savisaare jätkuvast vassimisest selge, et olulisi edusamme linnahalli renoveerimise suunas tehtud ei ole.