"Olen üle Eesti sadade inimestega arutanud plaane, kuidas Eesti julgeolekut veelgi paremini tagada. Ehkki oma viimases esinemises märkisin meie kaitseministeeriumi head tööd NATO liinis, positiivseid arenguid kaitseliidus, relvastuse ja varustuse hangetes, kaitseväe üksuste väljaõppes, siis sellest arutelust rebiti välja noodid, milles isiklikult näen, et võiksime olla veel paremad," selgitas Laaneots täna Reformierakonna pressiesindaja vahendusel.

"Minu kriitika ei olnud mõeldud isikutele ning asi pole Riho Terrases," ütles Laaneost. "Ma ei soovi vähendada kaitseväe ja Riho Terrase autoriteeti. Ma leian, et me ei peaks kaklema omavahel, vaid meie potensiaalne vaenlane on mujal – idapiiri taga."

"Mis puudutab Sven Mikseri kriitikat selles osas, et arutame julgeolekuküsimusi ühiskonnas laiemalt, siis selle etteheitega ma päri ei ole. Julgeolek on meie kõigi ühine asi ning riigi kaitsmisel on igal kodanikul oma roll, olenemata sellest, kas oled mees või naine, noor või vana," kommenteeris Laaneots kaitseministri väljaöeldut.

Eesti Päevaleht kirjutas täna, et Ants Laaneotsa arvates mõjutab IRL praegust kaitseväe juhatajat Riho Terrast.