Ehkki politseijuht Antropov on varem lubanud, et 1. jaanuariks nelja suurprefektuuri loomine senise 17 asemel ei too kaasa olulisi koondamisi, on ta just suurima summa eelseisva reformi maksumusest broneerinud koondamishüvitisteks, kirjutab Postimees.

“Mustima stsenaariumi järgi võib inimeste koondamiseks kuluda kuus miljonit krooni, kuigi loodame väga, et kulub vähem,” selgitas Antropov esmaspäeval.

Nelja suurprefektuuri otseseks käivitamiseks kulub neli miljonit krooni, sest on vaja rentida uued ruumid, osta bürootehnikat ja tellida uusi blankette ning pitsateid.

Need miljonid leiab Antropov igas prefektuuris ülalpidamiskulusid vähendades. “Vähendame näiteks telefonikõnesid, ostame vähem kontoritehnikat ja muid väikeasju ning kärbime autode ülalpidamis-, remondi- ja hoolduskulusid,” selgitas ta.

Muu hulgas tahab Antropov veel aasta lõpuni jäänud kahe ja poole kuu jooksul maha müüa 200 politseiautot, millel ei olevat midagi pistmist reformi rahastamisega.

“Sõidukite vähendamine on ainus väljapääs rumalast olukorrast, kus tulevaks aastaks on eraldatud uute autode soetamiseks täpselt null krooni,” lausus ta.

Nii ongi politseijuht välja mõelnud plaani, kus vähendades autode arvu 200 võrra, saab kasutamata jäävad ülalpidamiskulud suunata uute autode liisimisse.

Juba on valminud arvutused, mille järgi annab 200 sõidukist loobumine iga politseiasutuse pealt ligi 100 000 krooni kokkuhoidu.