“Eesti politseile on äärmiselt oluline lisaks Interpolis ja Europolis osalemisele arendada politseialast koostööd kõikide Läänemeremaadega, sealhulgas Venemaaga,” ütles politseipeadirektor Robert Antropov.

“Kahjuks on Eesti ja Venemaa kuritegelikud maailmad väga tihedalt põimunud ning sellepärast on mõlema riigi politsei äärmiselt huvitatud aktiivsest ja tihedast koostööst kõikidel politseitöö tasanditel,” lisas ta.

Eesti politseijuhtide Venemaa kohtumiste üheks olulisimaks arutlusteemaks on sünteetiliste narkootikumide leviku tõkestamine. Kohtumiste käigus valmistatakse ette ka käesoleval sügisel Peterburis toimuvat Läänemeremaade politseijuhtide kohtumist, mis oleks jätkuks jaanuaris Tallinnas toimunud kokkusaamisele, teatas politseiameti pressiesindaja BNS-ile.

“Läänemeremaade piirkonna politseinikud peavad moodustama organiseeritud kuritegevuse vastase ühisrinde ja arendama usaldusväärset koostööd ekspertide vahel operatiivtasandil,” ütles politseipeadirektor. “Eesti politsei on jätkuvalt huvitatud olema eestvedaja rollis Läänemeremaade politseikoostöö arendamises.”

Haridusalaste kohtumiste käigus valmistatakse ette käesoleva aasta sügisest plaanitavat Põhja politseiprefektuuri ja Peterburi kriminaalpolitseinike õppealase vahetusprogrammi käivitamist, samuti otsitakse võimalusi arendada sisekaitseakadeemia ja Peterburi ülikooli vahelisi koostöösidemeid avardamaks Eesti politseinike täiendkoolituse võimalusi.

Kahepäevalise visiidi käigus kohtub Robert Antropov Venemaa siseministeeriumi Loode piirkonna miilitsa peavalitsuse ülema Andrei Novikovi, föderaalse narkokontrolli teenistuse Loode piirkonna ülema Viktor Voronini, Peterburi ja Leningradi oblasti miilitsa peavalitsuse ülema Mihhail Vanitškini ja siseministeeriumi Peterburi ülikooli rektori Viktor Salnikoviga.

Peterburi visiidil osalevad ka sisekaitseakadeemia rektor Peeter Järvelaid ja sisekaitseakadeemia politseikolledži direktor Andres Anvelt.