"Riigikantselei poolt on visiidil Vietnami ja Singapuri peaministri delegatsioonis Kairi Uustulnd (peaministri büroo juhataja), Märt Volmer (peaministri välisnõunik), Toomas Kiho (peaministri nõunik), Aare Järvan (peaministri majandusnõunik), Keit Kasemets (riigikantselei strateegiadirektor), Liina Kersna (valitsuskommunikatsiooni direktor), Eve Limbach-Pirn (tippjuhtide kompetentsikeskuse juhataja) ja Ülle-Marika Põldma (protokolliosakonna juhataja)," öeldi Delfile valitsuse kommunikatsioonibüroost.

Lisaks kuuluvad delegatsiooni koosseisu ka välisministeeriumi ametnikud Väino Reinart (välismajanduse ja arengukoostööküsimuste asekantsler) ja Kristiina Omri (välismajanduse ja arengukoostöö osakonna lauaülem) ja Andres Unga (Eesti Vabariigi suursaadik Vietnamis, kes osaleb üksnes Vitnami visiidil). Samuti kuulub delegatsiooni peaministri ihukaitse ülem politseiametist.

Visiidi lennupiletite maksumus riigikantseleile on 21 994,34 eurot. Võõrustajad riigid tasuvad Eesti delegatsiooni majutuse eest osaliselt ise – Vietnam vastavalt nelja ja Singapur kuue delegatsiooni liikme eest. Ülejäänud majutuse lõplik maksumus selgub riigikantselei sõnul pärast visiiti. Välisministeeriumi ja politseiameti teenistujate lähetusega seotud kulud kaetakse nende eelarvetest.

Peaministriga on kaasas olevasse äridelegatsiooni kuulub kokku 28 inimest. Vietnamis peaministriga kaasas olnud äridelegatsiooniga liitusid Singapuris ka mitmed Eesti logistikafirmad. Teiste seas on delegatsioonis näiteks Ilves Ekstra, Defendec, Featherie Invest, Eesti Raudtee, Tallinna Sadam, Esteve ja AS EVR Cargo.

Kokku on peaministrit saatvas äridelegatsioonis neljateistkümne ettevõtte esindajad, lisaks Eesti Logistikaklasteri ning Logistika ja Transiidi Assotsiatsiooni, Eesti Arengufondi, Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse ning majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi esindajad, kes otsivad seal kontakte Singapuri ettevõtjatega.

Vietnami ja Eesti vahel on diplomaatilised suhted olnud riigikantselei andmetel pea paarkümmend aastat, kuid seekordne külaskäik on riikide suhete ajaloos esimene kõrgetasemeline visiit. Vietnami peaminister on korduvalt kutsunud Eesti peaministrit külla.

Sigapuris käis peaministritest viimati aga Tiit Vähi 1997. aastal.