"Minuga on peaminister riigikogus nii palju riielnud, küll UFOks ja ufonaudiks ristinud, et mina seekordseks rünnakut isiklikult pahaks panema ei hakka. See, et küsijad asjast valesti aru saanud, on Ansipi põhiline relv opositsiooni tüütava pirina maha surumiseks," lausus Lenk Delfie.

"Ikka ootamatult ja järsku põrutab ta täiest jõust, et küsija on lihtsalt rumal. Kord, kui ma paar krõbedat küsimust eesti rahva madala elatustaseme kohta esitasin, siis läks valitsusjuht nii endast välja, lausa käratas mulle, et ma polevat inimarengu aruandest üleüldse aru saanud ja ma peaksin selle uuesti läbi lugema. Tegelikult on asi vastupidine - eesti rahvas elab väga hästi, kuna riigil pole välisvõlga...  Mina isiklikult Andruse vabandamist ei oota, ma ootan järgmist infotundi, et ACTA üle edasi vaielda, peaministriga sõnasõda pidada."

Lengi arvates tuleks peaministri bürool kaaluda vabandamist avalikkuse ees. "Praegu tundub, et enamus eesti rahvast, vähemalt noorem osa, seisab kindlalt ACTA vastu. Kuid just nendele inimestele soovitaski peaminister mullivanni ronida, fooliumi mütsi sisse toppida ja kahtles, kas nad mitte seemneid pole söönud. „Mitte neid seemneid, mida meie oma põldudele külvame,“ rõhutas Ansip. Seega on valitsusjuht oma rahvast solvanud, temast pahasti mõelnud ja halbustavalt pilganud. Niisugune asi tasuks küll klaarimist," arvas ta. 

"Tundub, et need koledad väljendid purskusid valitsusjuhil alateadlikult välja ja nii ta asjast mõtlebki. Patsiga poisid, internetifännid, veebirändurid vist istuvadki Ansipi peas samal riiulil seemnesööjatega," oletas Lenk. "Paistab, et ACTA nii laialdane vastuseis ja kriitika valitsuse salatsemise üle tulid Stenbocki majale üllatuslikult. Nii laialdast negatiivset reaktsiooni ei oodatud ja kui ta tuli, tegi see meele mõruks. Meie valitsus pole ju harjunud, et rahvas oma arvamust raevukalt välja ütleks, aga seekord nii läks. Interneti portaalid tõid alasti tõe avalikkuse ette."

Lenk oletab, et valitsus on ACTAt rahva ees salajas hoidnud, aga nüüd paiskus saladus suure pauguga välja.

"Teeb ikka viha küll ja sõlmib keelepaelad valla. Tegemist oli järjekordse näitega valitsuse ülbusest, ääretust enesekindlusest ja oma õiguse peale surumisest teistele. Paljudele on see ehk üllatuseks, aga nii valitsus ennast riigikogu ees üleval peabki ja nii see seaduste vastu võtmine meil käibki. Kes on vastu, see on loll! Aga valitsusel on ikka enamus hääli ja järjekordne kummitempel lüüaksegi saalis seadusele alla. Kuigi peaaegu pool sellest saalist on otsuse vastu. Arutelu pole vaja, sest Toompeal kehtib vaid üks õigus - see on Ansipi valitsuse õigus," selgitas Lenk. "Nüüd koges valitsuse ja Toompea saali käitumisreegleid ka rahvas. Seesama rahvas, kes ongi parlamendi valinud ja kelle häältega ka Ansip oma kohal istub. Peaminister on rahvast alavääristanud ja selle eest peaks ta samalt rahvalt nüüd vabandust paluma. Ma arvan, et ta peaks seda tegema kohe, enne Kanadasse suusapuhkusele sõitmist."

Meenutuseks peaminister Ansipi monoloog, mis rahva tänavatele ajas: "Härra Heimar Lenk! Te olete asjast ikka väga valesti aru saanud, Eesti kuulub nende 5 Euroopa Liidu liikmesriigi hulka, kes pole allkirjastanud võltsimisvastase kaubanduslepinguga liitumist, mitte nende 22 hulka, kes on juba ammu allkirjastanud, nagu näiteks Rootsi. Me oleme nende hulgas, kes ei ole allkirjastanud. Kus me ruttasime, ma küsin. Ma ei saa aru nendest inimestest, kes on teinud ACTA-st mingisuguse tondi. Täna hea kolleeg Rein juba tsiteeris Õhtulehte. Ma võtan ka Õhtulehte tsiteerida. 6. veebruar 2012: "ACTA on arenenud riikides rahva eest salaja väljatöötatud leping, mis annab internetiteenuse pakkujale kohustuse jälgida kõiki tegemisi internetis ja karistada igasuguste autoriõiguste rikkumiste eest kopsaka rahatrahvi või vangistusega ilma kohtuta." Vaadake, mis meid ees ootab! "Keelab odavamad, kuid sama efektiga järeletehtud ravimid ja patenteerib ära taimede ja teraviljade seemned, mida ei tohi siis enam kõik oma põldudel kasvatada." Sõbrad! Põllumajandusega on nüüd täiesti läbi! Laar üritas, ei saanud hakkama, ACTA teeb selle asja ära! Teate, see, kes midagi taolist väidab, see on seemneid söönud ja mitte neid seemneid, mida meie oma põldudele külvame. (Naer.) Tavaliselt niisugustel puhkudel, kui inimestel sellised kahtlused on, siis selle vastu aitab aeg-ajalt see, et pannakse foolium mütsi sisse. Mõned arvavad, et abi võib olla ka mullivannist. Ma ei tea, mis konkreetsel puhul võiks aidata, aga inimesed võiksid otsida kusagilt abi! Aitäh!"