"Ei vasta tõele, et keegi on midagi nõudnud. Eesti järgib euroopalikke tavasid ning need näevad ette, et parlamendi või valitsuse liikmetele üldiselt sissesõidupiirangut ei kehtestata," kommenteeris Ansip skandaali Vikerraadio saates "Peaministritund", vahendavad ERR Uudised.

"Iga riik saab suveräänselt otsustada, keda ta tahab näha ja keda mitte, kuid kui üks Schengeni viisaruumi liikmesriik tahab kehtestada piirangut üle kogu ala, peab ta suutma põhjendada, kuidas see isik kogu viisaruumile ohtu kujutab," selgitas ta.

Ansip lisas, et Euroopa Liidus on sissesõidupiirangut kehtestatud ka valitsuse liikmetele ja isegi presidendile (Valgevene riigipeale Aljaksandr Lukašenkale), kuid seda pole teinud ühe riigi siseminister ainuisikuliselt.

Ansip ütles, et kindlasti tuleks uurida, kes lekitas ajakirjandusse infot Markovilt sissesõidukeelu äravõtmise kohta, kuid samas tuleks arvestada, et piirangu kaotamine polekski saanud jääda saladuseks, sest Markov oleks selle oma propagandas niikuinii ära kasutanud.

"Mulle loomulikult ei meeldi, et välispoliitilisi teemasid kasutatakse argumendina kohalikel valimistel. /.../ Praegu on laskutud mudamaadlusse ja erakondlikku ärapanemisse," lisas ta.