“Praegune valimisprogramm on kindlasti konservatiivsem kui eelmine, aga see ei tähenda, et see pole ka piisavalt ambitsioonikas,“ rääkis peaminister Delfile erakonna valimiskogu eel.

Veel leidis peaminister, et euro annab kindluse Eesti majandusele. “Kroon on Eesti majandust hästi teeninud 19 aastat,” kinnitas Ansip, kuid märkis ka, et krooni on kogu aeg saatnud hirm, et ta ühel päeval saab devalveeritud. “Aeg-ajalt on see paanika meil ka üleval olnud, seda paanikat on kütnud Keskerakond. Siiani on krooniga läinud päris hästi, nüüd oleme läinud üle eurole ja me oleme vabad igasugustest devalvatsiooni hirmudest.”

Riigikokku pürgivate üksikkandidaatide kohta arvas peaminister Ansip, et “iga inimene, kellel on ideid kuidas Eesti elu paremaks muuta, on teretulnud valimiskampaanias kaasa lööma.” Samas leidis peaminister, et üksikkandidaatidel ei ole piisavalt jõudu midagi muuta. “Selleks, et riigikogus midagi otsustada on tal vaja 50 kaasamõtlejat, kes tema ideid toetavad.”

Mitmes riigis on probleemiks see, et erakonnad on liiga nõrgad, kuid Eestis seda probleemi ei ole. Nii tõi ta näiteks Jordaania, kus üksikkandidaadid on saanud parlamenti ja nad muretsevad seal ainult oma küla, oma koolimaja, oma piirkonna eest. “Riigi probleemide lahendamine jääb nende inimeste jaoks kaugeks,” sõnas Ansip Delfile.

“Ma arvan et Eesti valimissüsteem on hea ja demokraatlik, arvestab väga valija poolt antud häälega,” kinnitas ta ning lisas, et võim ei koondu ainult suurtesse keskustesse. “Ainult Tallinna esindajad ei ole need, kes esindavad rahvast riigikogus, vaid esindatud on kõik Eestimaa maakonnad.”