Nimelt ütles Eesti valitsusjuht Ukrainas, et Euroopa Liidu ja Ukraina vahelisi suhted ei saa panna sõltuma vaid ühest isikust ja kõike ei saa panustada ühele kaardile, ühele daamile. Ühe daami all mõtles Ansip Ukrainas vangistatud ekspeaminister Julia Tõmošenkot.

Ansipi sõnul eelnes sellele lausele lause, et selektiivne kohtupidamine ja poliitiliselt kallutatud kohtupidamine Ukrainas pole aktsepteeritav. 

Ansip rääkis, et kui ta peaks vande all kinnitama, kas ta rääkis Ukrainas „ühest daamist“ või mitte, siis ta pigem vaikiks. Antud juhul ei pea ta vande all midagi kinnitama ja sel juhul „ta pigem võtab selle lause omaks“. „Ma ei ütle sellest lausest lahti,“ sõnas Ansip.

Ansipi sõnul on ajakirjandusest läbi käinud väited ühest tüdrukust, daamist, leedist ja emandast. „Emanda jätaksin Postimehele ja tüdruku jätaksin Marko Mihkelsonile,“ sõnas Ansip ja lisas, et ülejäänud sõnad on austava tähendusega.

Ansip rõhutas veelkord, et Ukrainas on probleemid kohtupidamisega ja õiguskorraga, aga Ukraina on asunud reformide teele. „Ukrainal on veel pikk tee käia, aga Ukraina on EL oodatud,“ sõnas Ansip.