"Ma tunnustan Jüri Jaansoni selle eest, et ta võttis vaevaks oma suhtumist ellu jagada väga paljude inimestega. Enda puhul, jah, isegi kui mulle oleks pakutud, ei oleks ma ilmselt olnud nõus filmis osalema," rääkis Ansip riigikogus Jevgeni Ossinovski küsimusele vastates.

"Ma ei ole siiani mitte üheski filmis osalemiseks nõusolekut andnud ja mulle on täiesti vastunäidustatud oma aja kulutamine filmis osalemisele. Ma tunnustan neid, kes on selle aja siiski oma väga pingelisest ajabüdžetist leidnud," lausus Ansip.

Ossinovski küsis ka, kas demokraatlikule õigusriigile kohast erapooletut ja läbipaistvat haldust pärsib või soodustab see, et MISA juhtivatel positsioonidel on peaaegu eranditult reformierakondlased? Juhatuse esimees on nimelt reformierakondlane, endine riigikogu liige Tatjana Muravjova, nõukogu esimees on riigikogu aseesimees Laine Randjärv, MISA administratiivdirektoriks on endine reformierakondlasest riigikogu liige Ene Kaups ja ka kolmandate riikide integreerimise fondi, kes selle projekti rahastamist olulisel määral aitas, juhib ka Reformierakonda kuuluv Kristiina Esop.

Ansip sellega nõus ei olnud. "Nagu teile väga hästi teada on, ei tohi kellelegi ette heita tema erakondlikku kuuluvust ja kellelegi ei tohi teha ametitesse asumisel takistusi seetõttu, et isik kuulub mingisugusesse erakonda. Teie poolt nimetatud isikutest osa on tööle võetud enne seda, kui MISA juhiks on saanud Reformierakonna liige," teatas Ansip.

Peaminister lisas, et tema meelest oleks õiglane olnud, kui nendes filmides oleks olnud ka teiste erakondade inimesi rohkem esindatud.