Ansip tervitas soomlasi Lydia Koidula ja Jaan Krossi sõnadega, viidates poetessi ja kirjaniku nägemusele Eesti ja Soome ühisest tulevikust ning sidudes selle sarnaste põhimõtete ja eesmärkidega Euroopa Liidus, teatas valitsuse kommunikatsioonibüroo.

Samas rõhutas peaminister Eesti ja Soome kahepoolse igapäevase koostöö ja läbikäimise olulisust nii ettevõtluse, hariduse ja teaduse kui ka kultuuri vallas laiemalt.

Samuti rääkis Ansip sellest, et rahvad ja riigid ei ole siiski identsed ning üksteiselt on alati midagi õppida, teineteist täiendada ja seeläbi ise täiustuda.

Soomes tähistatakse Eesti Vabariigi juubeliaastat ettevõtlus- ja kultuuripäevadega “Eesti tuleb külla” mitmes linnas üle Soome, eeloleval neljapäeval annab Helsingis juubeliaastale pühendatud kontserdi “Metsatöll”. 12.-14. aprillini toimuvad Kotkas, Tamperes ja Helsingis Tallinna Kammerorkestri aastapäevakontserdid sarjast “Kingitus musikaalselt riigilt”, sealhulgas on oodata Ülo Kriguli ja Helena Tulve teoste esiettekandeid.