„Taolistesse olukordadesse sattumine ei kaunista valitsuse liiget,” rõhutas Ansip neljapäeval ajakirjanikele. „Peaks olema iseenesestmõistetav, et kohe, kui tekib selline olukord, peaks tulema ammendavad selgitused. Minu jaoks pole need selgitused ammendavad olnud. Põhjalikumad seletused me saime alles eile riigikogus.”

Ansip lausus, et peab igal juhul taunitavaks, kui keegi ostab 500 000 krooni eest krundi, mille väärtuseks on hinnatud 2,5 miljonit. Samas nentis peaminister, et ei tea Savisaare ostetud krundi ja hoone seisukorda.

Peaministri sõnul on ametnikule ja poliitikule igal juhul vastuvõetamatu võtta vastu nii kalleid kingitusi.

Ansip ise ei laseks enda sõnul endale kunagi teha ühtegi tasuta või soodsat kingitust. „Tasuta on liiga kallis. Makstes tuleb odavam.”

Edgar Savisaarel tuli kolmapäeval riigikogu infotunnis esinedes tõrjuda suvilaostu puudutavat küsimusterahet. Majandus- ja kommunikatsiooniminister süüdistas ründajaid nende tegematajätmistes, oskamatuses lepinguid lugeda ning valimiste-eelse mulli ajamises.

Ansipi sõnul tekitavad küsimusi ka teised Keila-Joale odavalt kinnistu soetanud inimesed, sealhulgas tema parteikaaslase Ojulandi elukaaslane Raimo Kägu.

Isamaaliit esitas neljapäeval peaminister Andrus Ansipile arupärimise seoses Savisaare majandustegevusega.