Ansipi sõnul on Eestis huviga jälgitud põlissoomlaste valimistulemust ja Soomes peetavat debatti euroala toetusmeetmete teemal, vahendab taloussanomat.fi.

"Eestlaste kohus on vajaduse korral teisi aidata, sest kunagi ei tea, millal Eestil endal võib abi vaja minna. Kuigi praegu on Eesti riigi majanduslik seis heas korras," sõnas Ansip eile Tallinnas toimunud pressikonverentsil. "Ka Islandi ja Iirimaa majandus tundus olevat enne kriisi heas korras."

Peaminister Ansip toonitas ka IMFi rolli euroala probleemide lahendamisel. "On siiski raske aru saada, miks juba ühisraha euroga alustades ei moodustatud sarnast fondi nagu IMFil," lisas ta.

Ansip tuletas ka meelde, et Läti on välisabi toel oma majanduse tasakaalu taastamas. "Lätist võib juba rääkida kui eduloost."

Eesti valitsusjuhi kinnitusel on euroga liitumine toetanud Eesti majandust ning euro on olnud kasulik välismaalt tulevate investeeringute vallas, sest hirmud võimaliku devalveerimisega seoses on kadunud. Eesti riigi majandus on Ansipi kinnitusel tänasel päeval heas vormis.