"Ma ei usu, et Edgar Savisaare poliitiline karjäär on rahaskandaaliga läbi. Ilmselt on Savisaare puhul nii, et paljud inimesed lihtsalt eitavad fakte ja ei ole suutelised eetilisi hinnanguid andma,“ rääkis Ansip ETV aastalõpuintervjuus.

Ansip tõi näiteks ka Leedu, kus on sarnased skandaalid saatnud ka ekspresident Rolandas Paksast ja eksminister Viktor Uspaskihi, kuid kes on sellest hoolimata poliitikas endiselt tegevad.

"Ei ole tema minule hea Edgar ja ei ole mina temale ka hea Andrus. Ma ei tahaks mingisugust võltsmuljet jätta. Eesti rahvas teab, et pärast 2007. aasta sündmusi ma ei usalda teda ja kõik sellised väljendid „hea“ ja muu pole lihtsalt kohased,“ sõnas peaminister ja lisas, et tema hinnangul on Savisaare Venemaalt raha küsimise afäär taunitav.

ERSO skandaalist rääkides mainis peaminister, et maestro Neeme Järvi on oma valikutes vaba ning ministeerium peab jälgima allasutuste finantsolukorda. "Finantsdistsipliini rikkumine pole lubatud kellelegi, ükskõik missuguste nimedega seda üritatakse looritada," nentis kultuuriminister Laine Jänest kaitsnud Ansip.

Samas tunnistas Ansip, et praegune valitsus on teinud ka vigu. Näidetena tõi ta välja selle, et valitsus pole suutnud ellu viia uut avaliku teenistuse seadust ja uut eripensionide süsteemi.

"Mitmed asjad on ka sellised, mis on suisa valesti tehtud. Näiteks rääkisime 2008. aasta varakevadel negatiivsest lisaeelarvest ning mina soovisin enne selle koostamist külmutada väljamaksed riigieelarvest. Paraku tekkis ühiskonnas diskussioon, kas see on ikka õiguspärane ja kooskõlas põhiseadusega. 2008. aasta aprillist tõusidki kõikide riigitöötajate palgad. Kahtlemata oli see viga," jätkas valitsusjuht, kelle sõnul pole alati olnud seaduste menetlemisel piisavalt aega kõikide osapoolte ärakuulamiseks. Kiirustamist põhjendas Ansip hädaolukorraga.

Ansipi arvates jääb tööpuudus kõrgele tasemele pikaks ajaks, sest Eesti majanduses on struktuursed probleemid. "Investeeringud tulevad, kuid need ehitajad, kes pärast kinnisvaramulli lõhkemist töö kaotasid, peavad nüüd omandama uue elukutse, sest sest suure tõenäosusega nad varasemat tööd jätkata ei saa," tõi ta näite.

Suure majandusliku edusammuna tõi peaminister esile euro saabumise, mis on tema hinnangul nii Eestile kui ka näiteks Lätile ja Leedule palju kasu toonud. Ansipi kinnitusel toob euro Eestisse investeeringuid ja seetõttu ka uusi töökohti.