"Ei ole kohanud sellist inimest Reformierakonnas, kes toetaks pensioniea tõstmist 67 aastale," oli esimene vastuvõetamatu idee Ansipi sõnul.

"Teiseks Eesti avamine võõrtööjõule – sealhulgas kvalifiktatsioonita lihttöölistele. Meil üle 70 000 töötu! Isegi, kui poleks nii suurt tööpuudust, peaksin seda ideed kohatuks!"

"Liigliberaalsest immigratsioonipoliitikast on tekkinud probleeme mitmetes Lääne-Euroopa riikides ja näiteid pole vaja kaugelt otsida, piisab meie põhjanaabritest. Rumal oleks korrata samu vigu, mida teised on enne teinud," selgitas peaminister.

Kolmandaks pidas Ansip vastuvõetamatuks ettepanekut anda tööandjale õigus ühepoolseks palga vähendamiseks. "Sellised ideed hüljati Euroopas 19 sajandi keskel. Ja siis tuleb mingi manifest... mina selle idee üle diskuteerida ei taha."

"Ma ei pea ennast eriliseks ametiühingute liitlaseks või tööandjate vaenlaseks, aga manifest sellisel kujul on kohatu ja lõhub ühiskonna sidusust.

Samas möönis peaminister, et ehkki manifestis on punkte, millega ei saa nõustuda ükski reformierakondlane, on seal siiski ka ideid, mis on pärit otse Reformierakonna programmist.

"Väga paljud seal kajastatud seisukohad on olnud Reformierakonna programmis alates selle programmi kirjutamisest."