Peaminister Ansip ütles tänasel valitsuse pressikonverentsil, et kui üle Eesti on erakonna toetus olnud pidev ja märkimisväärne, siis vaatamata kehvale reitingule Tallinnas on see märk sellest, et väljaspool Tallinnat erakonda usaldatakse.

Ansip lisas, et selline toetus teeb talle head meelt ja kuigi Tallinn on Eesti mastaabis suhteliselt tähtis, siis ei ole see ainuke omavalitsus.

Ansipile sekundeeris ka erakonnakaaslane, rahandusminister Jürgen Ligi, kelle arvates on Tallinna toetusnumbrite taga kaks kultuurikonflikti - keskerakondlik valitsemiskultuur ning valimisdebattide liialt meelelahutuslik kultuur.

Ligi ja Ansip: Randpere aktsioon oli vaimukas

Ligi selgitas, et tema arust valitseb Eestis keskaafrikalik meelelahutuskultuur, kus iga uus võimuletahtja räägib varastamisest ja korruptsioonist. "Tean näiteks suurperet Saaremaal, kellel on helikopter, aga teda ma ju ei valiks linnapeaks. Tahaks valijana ikka teada, mida inimene veel lisaks elementaarsetele lubadustele tegema hakkab," rääkis Ligi.

Oma erakonnakaaslase Valdo Randpere linnavalitsuse ees korraldatud Femeni-aktsiooni kommenteerides ütles Ligi, et see oli võibolla ainus vaieldav koht erakonna kampaanias. Ligi sõnul on tal endal isiklikult üldse teine arvamus sellise protestiaktsiooni kohta üldiselt ning kuigi minister selliseid asju ei naudi, siis oli Ligi arvates tegemist siiski päris vaimuka ettevõtmisega. Ka peaminister Ansip lisas, et tema arvates oli aktsioon vaimukas.