Peaministri sõnul ei saa erinevaid uuringuid, kus näidatakse Reformierakonnale suurt toetust, võtta valimistulemusena. Ansip lisas, et valimiste ajaks võib inimeste arvamus olla ka muutunud.

Ansipi kinnitusel tuleb võtta valimisi tõsiselt, sest sellest ei sõltu riigi areng ainult järgmisel neljal aastal, vaid palju kauem. Ansip sõnas, et erakond teeb tööd selle nimel, et lammutajad riigikokku ei pääseks, sest riigi ehitamine on tema sõnul pikaajaline ja raske töö, lammutamine aga käib kiirelt.

Reformierakonna juht eelistab võtta töö aluseks pigem need arvamusuuringud, kus Reformierakonnale nii suurt edu ei lubata.

Riigikogu valimistel on Andrus Ansip Reformierakonna esikandidaat Harju- ja Raplamaal, välisminister Urmas Paet Tallinnas Mustamäe ja Nõmme linnaosas, sotsiaalminister Hanno Pevkur Lääne-Virumaal, keskkonnaminister Jaanus Tamkivi Hiiu-, Lääne- ja Saaremaal, rahandusminister Jürgen Ligi Järva- ja Viljandimaal, kultuuriminister Laine Jänes Tartu linnas ning justiitsminister Rein Lang Pärnumaal.