Tartu Tamme gümnaasiumi 11.b klassi esmaspäevasest keemiatunnist saab Ansipi käe all hoopis ühiskonnaõpetuse tund. Valitsuse kommunikatsioonibüroo teatel räägib peaminister õpilastele võimude lahususest, kirjutab Tartu Ekspress.

„Peaminister läheb esmaspäeval koolipäeva teise tundi, kus õpetajaks on tema enda kunagine klassiõde. Eks temagi on rõõmus, et klassivend tuleb tema tundi õpetama,” ütles Tamme gümnaasiumi direktor Toomas Mälksoo.

Kui üldjuhul ei saa tuntud inimene selles programmis endale kooli valida, siis seekord tehti Ansipile erand, sest ta on ise Tamme gümnaasiumi vilistlane.

Koolitund on üks osa nädal aega kestvast programmist „Tagasi kooli”, mis tähendab seda, et tuntud inimesed proovivad Eesti koolides õpetajaametit. Programmi eesmärk on juhtida tähelepanu haridusele, tunnustada õpetaja rolli ühiskonnas ja innustada noori õpetajaametit valima.

Programmi „Tagasi kooli” korraldab sihtasutus Noored Kooli. Sihtasutuse tegevjuhi David Rebase sõnul tulevad sel aastal Tartusse veel näiteks Aavo Kokk, Mait Klaassen ja Mihhail Lotman.