„Pessimistid peaksid kiirustama ja võtma viimast. Mitmed märgid näitavad, et asi läheb paremaks. Ekspordi kasv on olnud väga hea. Eestit külastanud turistide arv on olnud viimasel ajal suurem kui kunagi varem. Juulis on olnud head maksulaekumised,“ märkis Ansip tänasel valitsuse pressikonverentsil.

Tema sõnul on halvemaid uudiseid võimalik oodata augustis. „Järgmisel kuul on maksulaekumised kehvemad. Juulis on alati head laekumised olnud, augustis ja septembris aga kehvemad ja detsembris, siis on jälle hea seis. Juulis laekus eelarvesse 7,5 miljardit krooni makse. Kuid ei tahaks, et keegi eufooriasse satuks ja ütleks, et lisaeelarvet polnudki vaja teha,“ lisas Ansip.

Rahandusministri Ivari Padari sõnul pole praeguste laekumiste põhjal teist lisaeelarvet teha vaja. „Praeguste laekumiste järgi võib öelda küll, et teist lisaeelarvet teha pole vaja, kuid täpselt oskame seda öelda uue aasta jaanuaris. Täna töötame graafikus ja suuri anomaaliaid pole. Majanduse prognoosimine iseenesest on tänamatu tegevus,“ lausus Padar ning lisas, et lõplik kokkuvõte juuli laekumiste kohta tehakse järgmisel pressikonverentsil.

„Kui ütleme, et liigume negatiivse eelarve graafikus, siis oleme me väga konservatiivsed,“ lisas Ansip.