Sotsiaaldemokraatide ridadesse kuulub Rannar Vassiljev küsis peaministrilt, miks on tema võimuloleku ajal riigivõlg kordades kasvanud.

"2005. aasta 2. kvartalis oli Eesti valitsemissektori koguvõlg ca 500 miljonit eurot, 2012. aasta III kvartaliks on see kasvanud 1,6 miljardini. Kas te teate, millistes Euroopa Liidu liikmesriikides on kasv olnud samal perioodil sama tempokas?" küsis Vassiljev.

Ansip sõnas selle peale, et Eesti valitsussektori võlakoormus on pretsedenditult Euroopa Liidu kõige pisem. "Oli kõige pisem siis, kui ma sain peaministriks, on kõige pisem ka praegu," ütles Ansip.

Ansipi sõnul on selle taga EFSFi kaudu lisandunud võlakoormus ja Euroopa investeerimispanga 550 miljoni euro suurune laen.

"Naaberriikide valitsussektori võlakoormused on kriisis 20–30 protsenti SKT-st kasvanud. Eesti valitsussektori võlakoormus on praktiliselt jäänud sellele samale tasemele. Me ei ole pidanud võtma võlgu igapäevakulutuste kinnimaksmiseks, oleme raha laenanud ainult investeeringute tegemiseks," ütles Ansip.

"Ja olgu veel kord öeldud, et protsendina sisemajanduse kogutoodangust on Eesti valitsussektori võlakoormus kõige pisem Euroopa Liidus. Kui te ei oska ka selle saavutuse üle uhke olla, siis on mul raske teile midagi pakkuda, mille üle te suudaksite rõõmustada," sõnas Ansip.