Ansip ütles neljapäeval ajakirjanikele, et vestles Repsiga möödunud reedel enne viimase antud pressikonverentsi, kus ta seletas kõmulise intervjuu tagamaid.

Vene meedia lasi eetrisse intervjuu, kuis Reps kiidab Mari olusid ja nendib, et tegelikkuses on osad asjad teistmoodi, kui Eestis näidatakse.

Reps ütles Eesti meediale, et vene meedia hullutas ta ära. Reps pidas vajalikuks täpsustada, et ta ei kiitnud mitte maride elu-olu üldiselt, vaid ühe kohaliku miljonäri asutatud erakooli tingimusi.

Minister tunnistas viga, et ei osanud intervjuu andmiseks piisavalt vene keelt ning üleüldse rääkis liiga palju.

Küsimusele, kas ta peab siis Repsi jätkamist õigeks, vastas Ansip: „Jah, loomulikult.”

Nädal aega tagasi toimunud valitsuse pressikonverentsil lubas Ansip Repsilt aru pärida.

„Kindlasti on ilus see, et lapsed laulavad mari keeles, kuid miski ei tee olematuks, et Marimaal kiusatakse taga ajakirjanikke, et neid on tapetud, et suletakse koole. Tänavu on suletud 12 kooli, koole muudetakse venekeelseks, marikeelsete saadete maht kohalikus televisioonis väheneb kahe tunnile, raadios kolmele tunnile,” nentis Ansip.

„Selline avaldus eraldivõetuna pole kooskõlas Eesti välispoliitilise joonega ja selline avaldus on selgelt propagandistlik,” nentis Ansip.

Isamaalasest ekspeaministri Mart Laari on öelnud, et keskerakondlasest haridus- ja teadusminister Mailis Reps peaks Marimaa olude kiitmise eest tagasi astuma.