"Oleksin näinud parema meelega, et venelasi esindaks Euroopas Jevgeni Ossinovski," kommenteeris Ansip ETV saates "Kahekõne" keskerakondlase Yana Toomi valimist europarlamenti.

Kevadine otsus peaministriametist lahkuda oli Ansipi sõnul õigustatud. "See sündis mitu aastat enne lahkumispäeva. Üheksa aastat on enam kui küllalt ning enne valimisi tuleb anda erakonna esimehe ja peaministri amet uuele inimesele. Mul on hea meel, et sain ise seda aega valida," ütles Ansip ning lisas, et loodab Brüsselis töötada viis aastat.

"Kui Siim Kallas oleks tulnud Eestisse, siis keegi oleks ju pidanud minema Euroopa Komisjoni volinikus. Plaan kandideerida küpses siis, kui Kallas oli peaministriks kandideerimisest loobunud ja peaministriks sai Rõivas," rääkis Ansip saates.

Kallase loobumine peaministriks kandideerimast oli Ansipi sõnul ootamatu, kuid ta austab seda otsust. "Eesti on saanud Rõivase näol hea peaministri. Võib aga kindel olla, et minu otsus kandideerida ei sündinud poliittehnikute peades, ma ei tea isegi, kes need võiksid olla. Mõte sündis minu peas."

Ansip ütles, et talle meeldis peaministriamet ka Euroopa kontekstis. Seda aga, kellest võiks saada uus Euroopa Parlamendi juht, ei osanud ta arvata. "Junckerit tunnen ühise töö põhjal, ta on staažikas ja rahanduses tugev Luksemburgi endine peaminister. Martin Schultz on ka Eestile palju head teinud näiteks põllumajanduse otsetoetuste osas. Vehorfstad ei pruugi aga läbi minna ning kompromisskandidaat võib olla ükskõik millisest fraktsioonist."

Saatejuht osutas sellele, et saadik Indrek Tarand on korduvalt öelnud, et  "vana kommunist ei peaks saama komisjoni". "Tema kui sõltumatu europarlamendisaadiku õigus on teha seda, mida tahab. Ma olen saanud rahva mandaadi ning legitiimne Eesti valitsus on mind nimetanud volinikukandidaadiks."

Sotši olümpiale minek oli Ansipi hinnangul õige. "Eesti riigi au tuli kaitsta. Kui ROK otsustas olümpiamängud Sotšis korraldada, siis peame seda aktsepteerima."

Ansip leidis ka, et Krimmi sündmused oleks olnud välditavad. "See oleks olnud Putini võimuses. "Euroopa Liit saab julgeoleku loomiseks palju ära teha ja ei saa öelda, et EL midagi ei tee. EL-i sanktsioonid ei erine USA omadest."

Ansip ütles intervjuus ka seda, et on oma valijatele tänulik tugeva toetuse eest. "Olen kogu Eesti rahvale tänulik üheksa aasta eest, mil sain töötada peaministrina".