"Aastaid tagasi üritasime teha kõige lollimat ja populistlikumat parteid Eestis. Ja näed, kulus mõni aasta ja saadigi hakkama," rääkis projekti Ühtne Eesti eestvedaja Tiit Ojasoo Delfile Ojulandi loodavast parteist, mis sai nimeks samuti Ühtne Eesti.

Ansip kordas Vikerraadios juba varem öeldut, et Ojulandil on pärast Reformierakonna sisevalimistel häältega manipuleerimist ja erakonnast välja heitmist küllalt raske saada tõsiseltvõetavaks poliitikuks.

"Ma ei tea, mis on loodava erakonna maailmavaateline alus ja programmilised seisukohad ja seda teadmata on raske karta, et nad võiks röövida Reformierakonna hääli," ütles Ansip.

Ta lisas, et kuna Reformierakond on Ojulandi oma ridadest välja heitnud, siis ta hoidub Ojulandi edasist tegevust kommenteerimast, kuid möönis, et Tiit Ojasoo on olukorda väga täpselt kommenteerinud.

Ansip nentis, et selline ühe erakonna loomise viis võib diskrediteerida ka teiste võimalike uute erakondade loomist ja kahjustada  nende tulevikku. "Kõigil peab olema võimalus luua uusi erikondi," lausus Ansip. "See tõmbab trammi ka praegused parlamendierakonnad."