Ansip ütles Maalehele, et selliste sündmuste kuhjumist nagu möödunud aastal tänavu kindlasti ei tule. Pole objekti ega ka vastavaid leere. “Kuuldavasti siin-seal kavatsetakse taas Georgi lindikesi jagama hakata ning eelmisest aastast on meil meeles ka venekeelse mälu ja mäletamise täispuhumine õhupallide näol,” teab Ansip.

Ansip rõhutas, et pole mõtet üritada kõiki Eesti ja Venemaa vahelisi nääklusi seletada pronkssõduri võtmes. “Tuttav transiidiküsimus peaks olema selge ka ilma sügavama analüüsita. Meenutades Vene presidendi ütlust, et transiidimaad on parasiidid ja Venemaa parasiite toitma ei pea.”

Venemaa teeb Ansipi sõnul praegu hiigelsuuri investeeringuid Peterburi piirkonna sadamaisse, ja et need investeeringud on kord juba tehtud, tuleb need ju ka ära kasutada. Pronkssõdur selle asjaga kohe kuidagi ei liitu, märkis peaminister.

“Õhk on klaarim, kui oli aasta tagasi. Oma riigi tunnetust on märksa rohkem kui aasta tagasi. Ja siin ei ole jälle tegemist vene või eesti keelt kõnelevate inimeste probleemiga. Pigem on vene keele kõnelejad hakanud rohkem mõtlema, millise riigiga nad oma saatust siduda soovivad.”